tisdag 31 mars 2009

Howard Pyle: Robin Hood

Titel: Robin Hood.
Författare: Howard Pyle återberättade av Maj Bylock.
Vilket år boken kom ut: Drygt 100 år sedan.
Innehåll: Boken handlar om en kille i 18-årsåldern som ska till en bågskyttetävling i en liten stad som heter Nottingham. Killen heter Robin Hood.
På vägen till tävlingen stöter han på två vakter. ”Hallå där", ropade de. ”Vart ska du med leksaksbågen?" Robin blev ond. ”Min båge är lika bra som era, sa han. ”Den av er som skyter lika bra som mig får 20 mynt", sa han. Men vakterna fortsatte att reta honom. Då skött Robin en pil mot några hjortar som betade några hundra meter bort. Då blev en av vakterna rasande och skött en pil som nästan träffade örat.
Robin stjäl av de rika och ger till de fattiga. Längre in i berättelsen träffar Robin tre nya vänner Lille John, röde Will och Alan från dalen.
Lille John är en stark och stor man med korta ben därför heter han Lille John. Robin Hood är Röde Wills morbror och Alan från dalen träffade Robin en gång när han var på jakt.
Var handlingen utspelar sig: Handlingen utspelar sig i skogen och ungefär för 600 år sedan.
Beskriv huvudpersonen: Huvudpersonen är ung och har normal längd och en mycket god människa.
Bokens språk, om det var lätt eller svårt att läsa: Boken var lättläst och hade inga svåra ord.
Vad jag tyckte om boken: Boken var bra och spännande att läsa.
En mening i boken: Det var en härlig dag i maj när Robin var på väg till staden Nottingham för att tävla i en bågskyttetävling.
Varför jag valde denna mening: För att det betyder att Robin är lycklig.

AV: Mervan 8 gul

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar